Napadla vás někdy otázka, proč se vlastně lidé zajímají o zdravou výživu a nakupují u malých rodinných farem rostlinné i živočišné produkty? Vždyť máme přeplněné hypermarkety tolika druhy zboží v sortimentu potravinářské výroby, tak proč nakupovat ještě někde jinde, když je tam vše „pod jednou střechou“?
Rodinné zázemí – rodinné firmy, jako je např. Koldokol, mají vždy výhodu v tom, že mají příležitost držet pohromadě a, jak se říká, táhnout za jeden provaz. Tam, kde si lidé nekonkurují, ale naopak si navzájem vypomáhají a spolupracují pro jednotný výsledek a cíl svých snah, tam je úplně jiná atmosféra, než na pracovištích, kde vládne tlak, stres, shon, závist a nenávist.
Práce s láskou – když vás něco baví a svou práci nebo koníčky vykonáváte s láskou v srdci, ale tou opravdovou láskou, se zápalem pro věc, pak je vaše snažení odměňováno i patřičnými výsledky. Lidé to ocení, uvědomí si to a rozpoznají rozdíl mezi tímto procesem a čímsi strojeným, chladným a neosobním. Promítněte si třeba život Jaromíra Jágra, který vložil do hokeje své srdce, a je to znát. To samé můžete pozorovat i kdekoli jinde, u řemeslníků, které práce baví, u ošetřovatelek, zahradnic, nebo třeba výrobců chutných a zdravých potravin.
Vztah ke zvířatům a rostlinám – lidé, kteří milují zvířata a rostliny a považují je za živé tvory, jako jsou oni sami, budou vždy vytvářet kolem sebe mnohem pohodovější prostředí. Naštěstí takoví lidé tady jsou a stávají se živoucím příkladem pro ostatní, mnoho z nich se věnuje péči o zvířata v útulcích, v zoo koutcích anebo ve volné přírodě. A mnoho takových lidí pěstuje zemědělské plodiny a vyrábí z nich pozoruhodné produkty, které v mnohém předčí ty, jimiž jsou zaplňovány regály v supermarketech. A kdo si uvědomí, že podstatná je u potravin zejména kvalita, nikoli množství, bude vždy ve výhodě.